لپ تاپ استوک گیمینگ
لپ تاپ استوک گیمینگ همونطور که از اسمش پیداست به طور اختصاصی برای انجام بازی و اجرای گیم طراحی شده است. تمام سخت افزارهای این لپ تاپ به شما در تجربه ای لذت بخش از انجام بازی کمک می کنند.
راهنمای خرید لپ تاپ استوک گیمینگ
در حالی که دسکتاپ در بین بسیاری از گیمرهای رایانه شخصی برتر است، گاهی اوقات شما فقط به چیزی کمی قابل حمل تر نیاز دارید. لپتاپ گیمینگ یک دستگاه در حال حرکت است، با قدرت انجام بازیهایی در اندازهای که میتوانید با خود ببرید. اما وقتی لپتاپ مخصوص بازی میخرید، فقط به مشخصات آن نگاه نمیکنید. شما به یک کامپیوتر کامل نگاه می کنید، از جمله صفحه کلید داخلی و صفحه نمایش. در اینجا، تمام تصمیماتی را که باید هنگام خرید یک لپتاپ گیمینگ بگیرید، توضیح میدهیم تا بتوانید بهترین گزینه را برای نیازها و بودجه خود دریافت کنید.
لپ تاپ استوک مناسب گیمینگ
سازندگان لپتاپ معمولاً مدلهای متفاوتی از لپتاپ برای مخاطبان مختلف دارند. به طور کلی، لپتاپهایی که دانشآموزان را هدف قرار میدهند، در یک مرکز تحقیقاتی سنگین که در آن دستگاهها باید تست های ساده تری را پشت سر بگذارند. الزامات (یا مشخصات) برای یک لپ تاپ گیمینگ بسته به ترجیحات شما متفاوت است. برای هر لپ تاپ بازی باید روی CPU، GPU و RAM تمرکز کنید. اگر میخواهید بازیهایتان روان اجرا شوند، اینها مشخصات کلیدی شما هستند. سپس صفحه نمایش، سیستم عامل و فضای ذخیره سازی می آید. هر چه جدیدتر باشد، برای بیشتر قسمتها بهتر است، اما فقط در صورتی که بزرگتر باشد.
راهنمایی سریع
- یک کارت گرافیک خوب دریافت کنید: بیشتر بازیها وابسته به کارت گرافیک هستند و نمیتوانید آنها را در لپتاپها ارتقا دهید. یک کارت گرافیک خوب تضمین می کند که لپ تاپ شما چند سال با تنظیمات بالا بازی ها را اجرا می کند.
- بهروزرسانی را در نظر بگیرید: بسیاری از لپتاپهای گیمینگ، البته نه همه، به شما امکان میدهند رم و فضای ذخیرهسازی (هارد) خود را ارتقا دهید.
- انتخاب رزولوشن یا سرعت: سریع ترین نمایشگرها، تا 360 هرتز، در حال حاضر تنها با وضوح 1920 در 1080 ارائه می شوند، بنابراین صفحه نمایش 4K کندتر خواهد بود.
- یک صفحه کلید خوب دریافت کنید: شما نمی خواهید بازی های خود را روی کیبورد نرم یا سفت انجام دهید.
- عمر باتری احتمالا بد خواهد بود: تعداد بسیار کمی از لپ تاپ های گیمینگ 8 ساعت یا بیشتر شارژ نگه می دارند و به هر حال برای داشتن بهترین عملکرد به منبع تغذیه نیاز دارید.
به چه کارت گرافیکی نیاز دارید؟
در حالی که برخی از بازیها از پردازنده استفاده میکنند، اکثر بازیها همچنان به کارت گرافیک وابسته هستند، بنابراین این یکی از بزرگترین تصمیمهایی است که هنگام خرید یک لپ تاپ گیمینگ میگیرید. در حال حاضر، اکثر لپ تاپ های گیمینگ با پردازندههای گرافیکی Nvidia GeForce GTX یا RTX عرضه میشوند. جدیدترین کارتهای گرافیک سری انویدیا، جدیدترین کارتهای سری RTX 30، از RTX 3050 تا RTX 3080 Ti هستند. در بخش AMD، سری Radeon RX 6000M وجود دارد که شامل RX 6300M برای سیستمهای مقرون به صرفه، تا RX 6700M و 6800M برای سیستمهای اصلی و پریمیوم، و همچنین RX 6850M XT برتر است. برای عملکرد بیشتر با این حال، ما انتظار داریم طیف جدیدی از پردازندههای گرافیکی گسسته AMD در اواخر امسال به لپتاپها عرضه شود.
نکته ای در مورد Max-Q: همیشه در لپ تاپ های اولیه سری RTX 30 مشخص نیست که از پردازنده گرافیکی Max-Q استفاده می کنند تا زمانی که آن را خریداری کنید. نحوه تشخیص اینکه لپ تاپ RTX سری 30 از پردازنده گرافیکی Max-Q استفاده می کند را بررسی کنید. بهترین راه برای تشخیص اینکه آیا یک کارت گرافیک Nvidia مطابق با نیازهای شما دریافت خواهید کرد یا خیر، بررسی مشخصات است، زیرا تولید کنندگان توضیحات بیشتر را به طور کامل لیست می کنند. مدل های RTX دارای امتیاز بالایی هستند.
بازی در سطح ابتدایی: اگر نیازی به بازی در بالاترین تنظیمات ندارید، میتوانید به سراغ GTX 3050 یا RX 5500M بروید که به شما امکان میدهد بیشتر بازیها را انجام دهید، البته با تنظیمات متوسط. یک GTX 3060 کمی قدرت بیشتری به شما می دهد و ما معمولاً فکر می کنیم قابل توجه است و ارزش سرمایه گذاری را دارد. یک لپتاپ با این کارتها تقریباً بین 800 تا 1100 دلار هزینه خواهد داشت، اگرچه اخیراً ما شاهد هستیم که آنها کمی گرانتر هستند، احتمالاً به دلیل کمبود قطعات.
بازی های جریان اصلی : کارت گرافیک GeForce RTX 3060 انویدیا یک کارت گرافیک خوب میان رده است که به شما امکان می دهد اکثر بازی ها را با تنظیمات بالا بازی کنید، اگرچه RTX 3070 یا 3070 Ti به شما یک پیشرفت معنادار نسبت به AMD مدل RX 6700M می دهد. به اندازه یک پردازشگر قوی نیست، اما کار اجرا را انجام خواهد داد. انتظار می رود لپ تاپ های دارای این کارت ها بین 1100 تا 1500 دلار کاهش پیدا کنند، اما باز هم کمبود قطعات همچنان ادامه دارد.
واقعیت مجازی و بالاترین تنظیمات: یک RTX 3070 به شما امکان می دهد تقریباً هر چیزی را در تنظیمات بالا بازی کنید، در حالی که RTX 3080 یا RTX 3080 Ti قدرتمندترین کارت های گرافیک سری 30 موجود هستند و امکان VR و جلوه های ویژه روان تر را فراهم می کنند. اینها کارت هایی هستند که به شما امکان می دهند افکت هایی مانند Nvidia Gameworks را تجربه کنید. لپتاپهایی مانند این میتوانند از حدود 2000 دلار شروع شوند و بسته به مشخصات دیگری که نیاز دارید، قیمت آن از 3000 دلار نیز فراتر رود. اما با سری جدید RTX، میتوانید بازیهای ویدیویی با ردیابی پرتو بازی کنید و نرخ فریم سریعتری دریافت کنید. بسته به تنظیماتی که استفاده میکنید، یک RTX 3070 یا RTX 3080 Ti حتی ممکن است برای اجرای بازیها با کیفیت 4K کافی باشد.
چه مشخصات دیگری را باید جستجو کنم؟
در حالی که پردازنده گرافیکی مهم است، باید مراقب انتخاب پردازنده خوب، رم کافی و فضای ذخیره سازی زیاد نیز باشید.
پردازنده: بسته به بودجه خود، می توانید یک پردازنده بسیار قدرتمند Core i7 یا حتی یک پردازنده مانند Intel Core i9 سری HK که می توانید اورکلاک کند، تهیه کنید. همچنین میتوانید لپتاپهایی با پردازنده دسکتاپ پیدا کنید. با این حال، اکثر بازیها بیشتر از یک پردازنده گرافیکی با کیفیت بهره میبرند، بنابراین قطعاً میتوانید با پردازنده Core i5 از پس آن بربیایید. اگر چیزی قدیمیتر از جدیدترین نسل Core یعنی نسل 12 اینتل یا با قدرت کمتر میبینید، کمی صرفهجویی کنید. پردازنده ها معمولاً قابل ارتقا نیستند، بنابراین شما یک بار این انتخاب را انجام می دهید. اینتلپردازنده نسل دوازدهم خود را در سال جاری برای موبایل عرضه کرده، بنابراین آنها جدیدترین هستند.
حافظه رم: حجم 8 گیگابایت رم ظرفیتی است که ما حتی برای کارهای متوسط توصیه می کنیم. اگر میتوانید، باید 16 گیگابایت رم را روی لپ تاپ گیمینگ خود داشته باشید. لپ تاپ با GTX 3050 یا 3050 Ti معمولاً 8 گیگابایت رم دارد. هنگامی که به GTX 3060 یا بالاتر می رسید، برخی با 16 گیگابایت رم عرضه می شوند. اگر اکنون نمی توانید لپ تاپ خود را با رم 16 گیگابایتی تهیه کنید، در آینده نزدیک آن را ارتقا دهید. حافظه در بسیاری از لپتاپهای گیمینگ قابل ارتقا است، بنابراین اگر با پیچگوشتی کار کردید، میتوانید بعداً آن را تقویت کنید.
فضای ذخیره سازی: هارد دیسک یا SSD؟ چرا هر دو نه؟ برخی از لپتاپهای گیمینگ مقرونبهصرفه تنها با یک هارد دیسک (معمولاً 1 ترابایت) عرضه میشوند، اما اکثر نوتبوکهای گیمینگ دارای یک SSD کوچک نیز هستند که به عنوان درایو راهاندازی کار میکنند. دیدن یک SSD 128 گیگابایتی و هارد 1 ترابایتی که کنار هم کار می کنند غیر معمول نیست. اگر بتوانید یک SSD بزرگتر تهیه کنید، ممکن است شاهد کاهش زمان بارگذاری باشید، اما هزینه بیشتری نیز برای شما به همراه خواهد داشت. مطمئن شوید که یک هارد دیسک پر سرعت 7200 دور در دقیقه در مقایسه با هارد دیسک 5400 دور در دقیقه دریافت می کنید. مانند حافظه، فضای ذخیره سازی اغلب در لپ تاپ های گیمینگ قابل ارتقا است. بنابراین اگر به فضای بیشتری نیاز دارید، می توانید یک هارد دیسک 2 ترابایتی یا بزرگتر را داخل آن قرار دهید.
در انتخاب نمایشگر به دنبال چه چیزی باشم؟
نمایشگرها اغلب نادیده گرفته می شوند اما بسیار مهم هستند. اگر لپتاپ گیمینگ خود را به مانیتور وصل نمیکنید، صفحه نمایش داخلی همه بازیهایتان را پخش می کند.
اندازه صفحه نمایش: اکثر لپتاپهای گیمینگ دارای صفحه نمایش 15 یا 17 اینچی هستند، اگرچه تعداد کمی از لپ تاپ هایبزرگ وجود دارند که دارای پنلهای 18 اینچی هستند و تعداد انگشت شماری از لپ تاپ ها 14 اینچی هستند. اینکه چه اندازه ای را می پسندید به ترجیح شخصی بستگی دارد، اما به یاد داشته باشید که هر چه صفحه نمایش بزرگتر باشد، لپ تاپ بزرگتر و سنگین تر است.
وضوح: هرگز چیزی کمتر از صفحه نمایش 1920 در 1080 دریافت نکنید. به ندرت می توان نمایشگری با وضوح کمتر پیدا کرد، اما اگر پیدا کردید، تهیه نکنید. صفحهنمایشهای 4K (3840 x 2160) گزینهای در برخی از لپتاپهای گیمینگ هستند، اما همچنان ممکن است لازم باشد برخی تنظیمات را کم کنید، به خصوص اگر ردیابی پرتو را فعال کنید. لپ تاپ های بیشتری با کیفیت متوسط 1440p عرضه می شوند که یک انتخاب عالی هستند.
نرخ به روز رسانی: اکثر لپ تاپ هایی که می بینید وضوح 1080p و صفحه نمایش 60 هرتز دارند. و برای بسیاری از گیمرها، این کاملاً کافی است. نمایشگرهای با وضوح بالاتر (2560*1440، 3840*2160) زیبا هستند، اما اغلب با فرکانس 60 هرتز به بالا هستند. به همین دلیل است که برای برخی از گیمرها، 1080p ممکن است بهترین گزینه باشد. برخی از فروشندگان نمایشگرهای FHD را با نرخ تازهسازی سریعتر، 144 هرتز، 240 هرتز یا حتی 360 هرتز برای بازی روانتر ارائه میکنند. البته، شما به یک کارت گرافیک عالی و بازی در تنظیماتی نیاز دارید که بر نرخ فریم و بر وفاداری گرافیکی تاکید دارند تا از این مزیت استفاده کنید.
Nvidia G-Sync و AMD FreeSync: برخی ازلپ تاپ های گیمینگ، بهویژه در مدلهای سطح بالا، از فناوریهایی پشتیبانی میکنند که نمایشگر را با کارتهای گرافیک همگامسازی میکنند، که باعث از بین رفتن لگ و شبحسازی صفحه نمایش میشود.
از خرید نمایشگرهای لمسی خودداری کنید: اگرچه ذاتاً بد نیستند، اما نمایشگرهای لمسی در لپ تاپ های گیمینگ غیرضروری هستند (بهرغم برخی از مدلهای 2 در 1). آنها عمر باتری را از بین می برند و می توانند صفحه نمایش را بیش از حد براق کنند.
نمایشگر OLED: تعداد فزاینده ای از لپ تاپ های گیمینگ با گزینه های صفحه نمایش OLED عرضه می شوند. این نمایشگرها اغلب نسبت به نمایشگرهای LED سرعت تازهسازی کمتری دارند، اما رنگهای مشکی عمیقتر و رنگهای زندهتر دارند. اما برخی از گیمرها نگران احتمال سوختن این پنل ها هستند.
در صفحه کلید به دنبال چه چیزی باشم؟
اگر یک صفحه کلید گیمینگ سطح ابتدایی دارید، کلیدهای چیکلت با نور پس زمینه LED را دریافت خواهید کرد. اما موارد بسیار بیشتری برای در نظر گرفتن وجود دارد:
حرکت کلیدها : این مقدار به این معناست که می توانید یک کلید را چقدر فشار دهید. به طور کلی، ما کلیدهایی با بیش از 1.5 میلی متر حرکت کلید را ترجیح می دهیم، و اگر 2 میلی متر باشد، حتی بهتر است. این امر می تواند از "پایین آمدن" یا ضربه زدن به قاب صفحه کلید جلوگیری کند. وقتی به لپتاپهای بسیار گرانقیمت میرسید، حتی میتوانید کلیدهای مکانیکی را پیدا کنید.
فعال سازی: این مقدار نیرویی است که باید به یک کلید فشار دهید تا عمل کند. ما معمولا بین 65 تا 70 گرم را دوست داریم که برای ایجاد مقاومت بدون احساس نرمی کافی است.
کلیدهای ماکرو: یافتن کلیدهای ماکرو در لپ تاپ های گیمینگ دشوارتر از صفحه کلیدهای دسکتاپ است، اما غیرممکن نیست. مجموعه خوبی از کلیدهای ماکرو قابل برنامه ریزی به شما این امکان را می دهد تا متداول ترین کارهایی را که در بازی ها انجام می دهید به راحتی انجام دهید. معمولاً یک نرم افزار سفارشی توسط سازنده لپ تاپ برای این کار وجود دارد.
Anti-ghosting و n-key rollover: این دو ویژگی هستند که شما را در بهترین عملکرد خود در بازی ها نگه می دارند. Anti-ghosting به این معنی است که وقتی چندین کلید را برای ترکیبها فشار میدهید یا چندین عمل انجام میدهید، همه آنها ثبت میشوند. علاوه بر این، جابجایی کلید n به این معنی است که هر کلید مستقل از کلیدهای دیگر است و بدون توجه به اینکه کدام کلید دیگر فشار داده می شود، ثبت می شود.
نور پسزمینه: در حالی که لپتاپهای گیمینگ مقرونبهصرفه نور پسزمینه ارائه میکنند، اما فقط قرمز یا سفید هستند. بهترین کیبوردها دارای نور پس زمینه RGB هستند. برخی این کار را بر اساس منطقه خاصی (یا قسمتی از صفحه کلید) انجام می دهند، در حالی که برخی دیگر اجازه سفارشی سازی را بر اساس هر کلید می دهند. برخی حتی به شما اجازه می دهند نورپردازی را بسته به بازی تغییر دهید.
برندهای خاص چه چیزی را ارائه می دهند؟
هر برند لپ تاپ گیمینگ ویژگی های مخصوصی دارد. برخی از آنها طراحی های سخت افزاری خاصی دارند که آنها را متمایز می کند در حالی که برخی دیگر بر روی نرم افزارهای سفارشی تمرکز می کنند. در اینجا چند مورد قابل توجه است:
- دل: دل با لپ تاپ گیمینگ سری Alienware با مدل Alienware m17 وارد دنیای گیم شده است، اما همچنین سری خود را در کلاس دسکتاپ با Alienware Area-51m گسترش داد. دل همچنین لپ تاپ های سطح پایه خود را نیز ارائه می دهد.
- ایسوس: سری Republic گیمینگ ایسوس دارای طراحی های شیک است. نرم افزار ROG Gaming Center آن اطلاعات لپ تاپ از جمله دما، فضای ذخیره سازی و استفاده از رم را به اشتراک می گذارد، در حالی که برنامه Armory Crate به شما امکان می دهد نور پس زمینه RGB را سفارشی کنید. ایسوس همچنین Zephyrus G14 را میسازد، بهترین لپتاپ مجهز به AMD که دیدهایم.
- ایسر: ایسر به داشتن سخت افزار مقرون به صرفه معروف است، اگرچه با نوآوری هایی مانند Predator 21X خود که دارای صفحه نمایش خمیده و صفحه کلید مکانیکی است، ما را شگفت زده کرده است. برنامه PredatorSense به شما امکان می دهد استفاده از پردازنده و کارت گرافیک خود را کنترل کنید و سرعت فن را سفارشی کنید.
- اچ پی: سری HP Omen اخیراً طراحی با کلاستری دارد، اما زیبایی گیمر را حفظ میکند. برنامه آن Omen Command Center است که جزئیات استفاده از کارت گرافیک و پردازنده، استفاده از رم و تقویت کننده شبکه را ارائه می دهد که به شما امکان می دهد پهنای باند را اولویت بندی کنید.
- گیگابایت: Gigabyte و زیر برند آن، Aorus، تنوع خوبی را ارائه می دهند. گیگابایتها معمولاً پایینتر هستند و گزینههای رنگی بیشتری دارند، در حالی که مدلهای Aorus براق و نازک هستند. به سراغ هر کدام که بروید، نرم افزار Fusion را برای سفارشی سازی RGB دریافت خواهید کرد. لپ تاپ های Aorus دارای Command و Control برای اورکلاک آسان هستند.
- لنوو: مجموعه گیمینگ لنوو Legion نام دارد و اخیراً به گونهای طراحی شده است که مینیمالیستتر باشد. این شرکت به جای ایجاد نرم افزار جدید، برنامه Vantage خود را تغییر داد تا بر روی پردازنده ، کارت گرافیک، رم و اطلاعات HDD و همچنین دکمه ای برای افزایش سرعت فن تمرکز کند.
- ام اس آی: لپتاپهای گیمینگ MSI اغلب بزرگ، سیاه و قرمز هستند، اگرچه Stealth Thin اخیر این شرکت نشان داد که میتواند کارهای زیرکانهتری نیز انجام دهد. البته، شما همیشه لوگوی علامت تجاری اژدها را متوجه خواهید شد. MSI دارای نرم افزار Dragon Center خود است که اخیراً طراحی مجدد را پشت سر گذاشته است. این نرم افزار امکان نظارت بر سیستم، چندین پروفایل عملکرد، کنترل فن ها و سفارشی کردن نور پس زمینه صفحه کلید را فراهم می کند.
- ریزر: طراحی Razer یکی از بهترین ها در این تجارت است و به دلیل نورپردازی RGB خود شناخته شده است. Razer Synapse به شما امکان می دهد ماکروها را ضبط کنید و نور را روی لپ تاپ و لوازم جانبی تنظیم کنید.
عمر باتری چطور؟
پاسخ کوتاه این است که روی لپ تاپ گیمینگ خود حساب نکنید که بسیار قابل حمل باشد.اگر از لپتاپ خود برای بازی کردن استفاده میکنید، باید لپتاپ خود را به برق متصل نگه دارید تا عملکرد کامل پردازنده گرافیکی خود را داشته باشید. و اگر این کار را نکنید، لپ تاپ شما یک ساعت بازی را دوام بیاورد، خوش شانس خواهید بود. در تجربه آزمایشی ما، اکثر لپتاپهای گیمینگ در هنگام انجام کارهای دیگر تنها چند ساعت شارژ نگه می دارند، اما هرگز به اندازه لپتاپهای اولترابوک بدون کارت گرافیک مجزا دوام نمیآورند.
اگر به لپ تاپی نیاز دارید که 8 ساعت در حین کار دوام بیاورد، آن یک لپ تاپ گیمینگ نخواهد بود. برخی از آنها مدت زیادی دوام می آورند، اما این اغلب به قیمت کاهش کیفیت نمایشگر تمام می شود، و شما نمی خواهید همه بازی های خود را روی صفحه تاریک، کم نور یا نا مناسب اجرا کنید. خوشبختانه، تعداد زیادی از لپ تاپ های گیمینگ هم با شارژرهای مخزنی و هم با USB Type-C کار می کنند. دومی قدرت کافی برای بازی را ارائه نمی دهد، اما اگر کار دیگری انجام می دهید، می تواند به شما کمک کند.
در نهایت برای داشتن یک لپ تاپ استوک گیمینگ مناسب هنگام خرید به نکات زیر توجه کنید:
- پردازنده یا سی پی یو i5 یا i7 به بالا
- پردازنده سری یو و جی نباشد.
- صفحه نمایش ۱۵ اینچ به بالا و FHD
- رم حداقل ۸ گیگ باشد.
- قابلیت ارتقا مناسبی داشته باشد.
- کارت گرافیک مجزا داشته باشد.
- سری گرافیک انویدیا: Gforce-GTX
- سری MX مناسب گیمینگ نیست.
- رفرش ریت صفحه حداقل ۶۰ باشد.
- سیستم خنک کننده خوبی داشته باشد.
توجه داشته باشید مطالب بالا حداقل ها هستند. بسته به نیاز و بودجه شما این مشخصات قابل تغییر می باشند. در صورتی که در مورد خرید لپ تاپ استوک گیمینگ هنوز تردید دارید ، می توانید از مشاوره تخصصی و رایگان خرید لپ تاپ استوک آرالپ استفاده کنید. برای این کار روی کلمه فرم درخواست مشاوره کلیک کنید.
هنگام خرید لپ تاپ استوک گیمینگ، لپ تاپی تهیه کنید که برای چند سال دوام بیاورد. اگر می توانید هزینه آن را بپردازید، یک پردازنده گرافیکی میان رده تا سطح بالا تهیه کنید، اگرچه بدیهی است که کارت بهتر عملکرد بهتری را ارائه می دهد. این انتخاب مهمتر از رم و پردازنده است، اگرچه باید به آنها نیز توجه کنید. فضای ذخیره سازی یا هارداحتمالاً قابل ارتقا است، اما بیشتر بهتر است، زیرا بازی ها فضای زیادی را اشغال می کنند. تصمیم بگیرید که رزولوشن بالا یا نمایشگرهای سریعتر را ترجیح میدهید و در نظر بگیرید که چه نرمافزاری برای شما مفید است، اما بدانید که عمر باتری فوقالعادهای نخواهید داشت.