نکات کلیدی سرویس سخت افزار لپ تاپ

سرویس سالانه لپ تاپ باعث افزایش طول عمر لپ تاپ و کاهش ضرر های احتمالی می شود. در ادامه می توانید بخش های قابل سرویس لپ تاپ را با توضیح مراحل عملی ببینید. توصه می کنیم این کار را به متخصص بسپارید.
نکات کلیدی سرویس سخت افزار لپ تاپ

وقتی خرید لپ تاپ انجام می دهید ، معمولا بعد از یک سال کار کردن با آن شاهد پایین آمدن عملکرد لپ تاپ و کاهش سرعت در اجرای برنامه ها و همچنین افزایش دمای لپ تاپ حین کار با آن، خواهید بود. این اتفاق برای همه لپ تاپ ها به مرور زمان می افتد. اما با انجام سرویس سخت افزاری لپ تاپ به طور مرتب و در زمان مشخص، می توان از این اتفاق جلوگیری کرد و بازده آن را ثابت نگه داشت.

 

زمان بندی سرویس سخت افزاری لپ تاپ با توجه به کاربری

این که چه زمانی برای سرویس لپ تاپ مناسب است بستگی به کاربری شما دارد. اگر از لپ تاپ برای کارهای روزمره و معمولی استفاده می کنید، سرویس لپ تاپ را سالی یک بار انجام دهید. 

اما اگر کاربران حرفه ای لپ تاپ هستید و مثلا برای کارهای سنگین مهندسی و برنامه نویسی مثل رندرینگ یا حتی  گیمینگ استفاده می کنید، و هر روز 12 ساعت یا بیشتر از لپ تاپ استفاده می کنید و کار می کشید، برای حفظ کارایی سیستم بهتر است هر شش ماه یک بار سرویس سخت افزاری لپ تاپ را انجام دهید.

برای انجام سرویس سخت افزاری لپ تاپ حتما به یک متخصص مراجعه کنید.

سرویس-سخت-افزار-لپ-تاپ-فن

سرویس سخت افزاری لپ تاپ شامل چه بخش هایی می شود:

سرویس فن لپ تاپ:

اولین بخش لپ تاپ که متخصص یا سرویس کار باید آن را سرویس کند، فن لپ تاپ است. معمولا فن لپ تاپ بعد از یک یا چند سال کار کردن،  rpm یا نرخ چرخش در دقیقه اولیه خود را از دست می دهد. این افت در نرخ چرخش باعث کاهش عملکرد و کارایی فن می شود. 

خنک کنندگی لپ تاپ که به عهده فن است ، انجام نمی شود. جریان هوایی که فن با چرخش در لپ تاپ ایجاد می کند کاهش می یابد. این کاهش بازدهی فن باعث بالا رفتن دمای لپ تاپ می شود که در نهایت منجر به کاهش عملکرد سخت افزار خواهد شد.

در نتیجه مهمترین و اولین بخش سرویس سخت افزار لپ تاپ فن است.در صورتی که فن قابل تعمیر باشد ، سرویس کار این کار را انجام می دهد. در صورتی که فن قابل تعمیر نباشد، مثلا یکی ار پره ها شکسته باشد، فن را تعویض می کند.

سرویس-سخت-افزار-لپ-تاپ-خمیر-سیلیکون-سی-پی-یو

چک کردن خمیر سیلیکون سی پی یو

خمیر سیلیکون سی پی یو به خنک کردن سی پی یو حین پردازش اطلاعات کمک می کند. با توجه به این که حین پردازش اطلاعات سنگین، سی پی یو حرارت زیادی ایجاد می کند، به مرور زمان ممکن است خمیر سیلیکون خشک شود و کارایی خود را از دست دهد.

از آن جایی که خنک نگه داشتن سی پی یو در عملکرد کلی لپ تاپ بسیار موثر است، گام دوم چک کردن خمیر سیلیکون سی پی یو است. 

راهنمای انتخاب سی پی یو ادامه مطلب...

تعویض خمیر سیلیکون نیازمند دانش فنی است پس اصلا سراغ انجام آن در خانه نروید. توجه داشته باشید از متخصص بهترین و مناسب ترین نوع آن را درخواست کنید. 

سرویس-سخت-افزار-لپ-تاپ-منافذ

بررسی منافذ لپ تاپ 

معمولا بعد از گذشت چند ماه و یا یک سال منافذ لپ تاپ از گرد و خاک و حتی پرز فرش و موکت پر می شود. این اتفاق ساده ممکن باعث از بین رفتن فن یا حتی لپ تاپ شود. با گرفته شدن منافذ و کاهش جریان هوا در لپ تاپ ، حرارت بالا رفته و امکان وارد شدن آسیب جدی به سخت افزار وجود دارد. 

به همین دلیل نیاز است متخصص لپ تاپ را باز کند و تمام منافذ آن چک کند . از جریان داشتن هوا در فضای داخلی لپ تاپ اطمینان حاصل کند.

سرویس-سخت-افزار-لپ-تاپ-هارد

چک کردن سخت افزار هارد لپ تاپ

چک کردن هارد و یافتن بد سکتور های احتمالی گام بعدی در سرویس سخت افزاری لپ تاپ است. این کار از این جهت اهمیت دارد که در صورت وجود بدسکتوری، سرعت خواندن و نوشتن در هارد به شدت کاهش میابد.این کندی باعث بروز مشکل در سیستم می شود.

حتی ممکن است در لپ تاپ ، بدلیل بد عمل کردن هارد ، سایر سخت افزار تحت فشار قرار بگیرند و دمای سیستم از حد نرمال بالا تر برود. این امر باعث ایجاد اختلال در عملکرد لپ تاپ خواهد شد و مصرف انرژی را بیشتر می کند.

مقایسه حافظه اس اس دی و هارد اچ دی دی ادامه مطلب...

سرویس-سخت-افزار-لپ-تاپ-مدار-شارژ

بررسی سیستم تغذیه،مدار شارژ و تست باتری لپ تاپ

داشتن سیستم برق رسانی سالم می تواند در حفظ لپ تاپ نسبت به نوسانات برقی بسیار مهم باشد. به همین جهت گام بعدی به تست مدار شارژ و تست سلامت باتری لپ تاپ و همچنین شارژر پرداخته می شود.

داشتن شارژر مناسب و سالم، عملکرد صحیح مدار شارژ، محل اتصال شارژ و... باعث بالا رفتن عمر باتری لپ تاپ می شود. در صورت داشتن هر گونه ایراد سرویس کار به دلایل شارژ نشدن باتری و لپ تاپ و عیب یابی آن می پردازد.

همه چیز در مورد نگهداری باتری لپ تاپ ادامه مطلب...

سرویس-سخت-افزار-لپ-تاپ-لولاها

اطمینان از عملکرد صحیح لولاهای لپ تاپ  

حتما می دانید در صورت رگلاژ نبودن لولاهای لپ تاپ ممکن است به صفحه نمایش شما فشار وارد شود. این فشار به مرور زمان می تواند باعث شکستن قاب لپ تاپ و همچنین ال ای دی آن شود.

پس حتما از چک شدن لولاهای لپ تاپ اطمینان حاصل کنید. توجه داشته باشید بهترین روش برای باز کردن درب لپ تاپ ، باز کردن آن از وسط صفحه است. در صورت باز کردن از طرفین ، به مرور زمان لولاها دچار مشکل خواهند شد. 

سرویس-سخت-افزار-لپ-تاپ-رم

چک کردن رم لپ تاپ 

گام آخر می تواند چک کردن رم و درگاه رم باشد. از متخصص بخواهید از سلامت رم و پورت آن اطمینان حاصل کند.

انجام سرویس سخت افزاری لپ تاپ هر شش ماه یا نهایت یک سال یک بار برای تمام کاربران امری ضروری است. این کار به سلامت لپ تاپ و بالا نگه داشتن عملکرد آن بسیار کمک می کند. همچنین سرعت لپ تاپ را بالا نگه می دارد. حفظ سلامت سخت افزاری لپ تاپ با سپردن سرویس به دست متخصص تضمین خواهد شد. 

اگر نکته ای را از قلم انداختیم ، حتما زیر این پست کامنت کنید. 

بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد